Forum sojuszu Death Note
No więc tak Moi Mili.
Nabijanie punktów do Generałów to bardzo ciężka i długa przeprawa. Dlatego też chciałbym się dowiedzieć co sądzicie na temat pomocy wzajemnej w ich zdobywaniu?
Plan jest bardzo prosty.
Cały sojusz nabija jednemu z członków punkty. Po wysłaniu flot przez graczy nabijających następuje zmiana.
Jak wiece można wysłać do 4 ataków na planetę/moona gracza na 24h. Jeśli jedna osoba ma 13 planet daje to w sumie możliwe 52 ataki. Proszę nie zapomnieć, że liczbę 52 należy pomnożyć razy liczbę graczy w danym sojuszu. Jeśli wszystko szłoby sprawnie można spokojnie nabić sobie jednego dnia ze 100 punktów do generałów.
Atak.
Wystarczy, że wysyła się w jednym ataku 2000 lekkich myśliwców.
Cel.
Ja preferuję atakować moony bez obrony, tylko z zostawioną flotą (jej ilość musi być tak dobrana żeby z walki wyszło co najmniej 8 rund) na przykład z 15k lekkich myśliwców i 100 niszczarek.
Oczywiście całą akcję trzeba nadzorować z jakiegoś IRCa itp.
Chociaż z drugiej strony, osoba której nabijamy punkty musi tylko zostawić flotę na moonie i z głowy. Można wtedy latać kiedy się tylko ma ochotę
Oczywiście, żeby nie było niedomówień typu ja poleciałem na Ciebie, a Ty na mnie nie chcesz, musielibyśmy wprowadzić jakiś ranking kto lata najwięcej itp.
Czekam na komentarze
No ja jestem ZA,ale nie przemyślałeś tego dokładnie powiadasz 52 ataki od gracza dziennie ja mam planety rozsypane 1,2,4,6,8,9 gala itp ...
No i co z tego.
Podajesz tylko do wiadomości wszystkich (tutaj albo w grze) współrzędne moonów. Co to za problem polecieć przez 4 czy 5 galaktyk...
Nabijanie punktów testowałem już z jednym graczem z Sojuszu DBZ. Sprawdza się w 90%.
Trzeba mieć tylko trochę szczęście, bo system przydzielania punktów jest totalnie losowy.
No ok ja jestem ZA Od jutra można już zacząć
Trzeba tylko zrobić rozpiskę - rozpiskę.
Poza tym wszyscy muszą mieć moony. Im więcej tym robota idzie szybciej.
Jeśli chodzi o flotę do pozostawienie na moonie to polecam 11.000 lm + 100 niszczarek + 1800 krążków.